TVGids24.nl
De meest sympathieke kandidaten hadden de grootste winkans in spelshows in de jaren zeventig en tachtig. Medewerkers van de shows hadden trucs om de leukste deelnemers voor te trekken. ‘De moeilijke vragen zaten onderop en de makkelijke bovenop, dus kon je altijd een beetje sturen’ verteld Fred Oster, die tien jaar lang Avro’s WiekentKwis presenteerde.

Ook bij andere omroepen werden kandidaten met een hoge gunfactor voorgetrokken, bevestigen (oud-)medewerkers. In de Sterrenshow van de Vara speelden kandidaten in de finale het gevreesde spiraalspel, waarbij je een metalen ring langs de spiraal van de ene naar de andere kant moest bewegen. Raakte de ring de spiraal, dan ging de zoemer en verloor de kandidaat het spel. Echter, bij sommige kandidaten ging de zoemer niet af, waardoor ze een grotere kans hadden om te winnen. Dat meldt het programma ‘Andere Tijden’ op de website.

Toch is er nog altijd heimwee naar de zaterdagavondshow. In de jaren zeventig en tachtig vormden de shows het hoogtepunt van de week en hielden miljoenen mensen aan de buis gekluisterd. Reden voor de NPO om de shows nog eens in de spotlights te zetten en mensen dat magische zaterdagavondgevoel weer te geven. Kijk vanavond om 21:25 naar Andere Tijden op NPO2.
Reageren
14-9Karin Bloemen eindelijk in Beste Zangers10-9NOS viert 50 jaar lokale omroepen6-9Nieuw seizoen De Bouw Maakt Het van start5-9Dit ben ik: Gordon!3-9Heel Holland Bakt eerder terug27-820 jaar Blauw Bloed23-8Nieuw datingprogramma op komst24-11Nieuwe documentaire Charles III16-11Kerstspecial All You Need Is Love15-11Feestelijke programmering Paramount11-11All Against 1 van start op RTL41-11De Frogers: Happy Campers28-10Nieuw programma Olcay Gulsen9-6Comeback van Aukje van Ginneken in GTST8-6Nieuwe Presentatrice voor NL in Beweging1-7Nieuwe presentatie Five Days Inside1-7Weer Kijken Zonder Kopen30-6Wietze de Jager in Robinson30-6Cliffhanger GTST30-6Lubach nog veel vaker te zien5-5Even voorstellen: Raven van Dorst3-5Showcolade flopt3-5Beau gewoon naar zijn werk3-5Kijktip: Haar naam was Sarah30-3Suikerbrood van Lubach