TVGids24.nl
Abby Sciuto is het meest opvallende karakter in misdaadserie NCIS. De rol van de alternatieve forensisch wetenschapper -te zien op SBS6- is dan ook bijzonder gewaardeerd, zo zegt haar vertolkster. "Ik krijg heel veel fanmail en tweets. Ook van meisjes die acht waren toen ze NCIS begonnen te kijken en nu een exacte wetenschap studeren."

Niet in een hokje

Pauley Perrette was erbij toen twaalf jaar geleden de serie startte. Ze houdt echt van dit personage, zo bekent ze in Spits. "Ik ben Abby's grootste fan. Ze is zo anders dan alle andere personages op de televisie. Ze past niet in een hokje. Ze wordt vaak als gothic gezien, maar ik heb er altijd voor gewaakt dat ze zo wordt genoemd in de show." In plaats van een clichématig duister en duivelaanbiddend type is Abby vrolijk, gelovig en slim.

Alleen NCIS

Hoewel ze een belangrijke rol heeft in een grote serie, heeft Perrette buiten NCIS geen ander acteerwerk. Wordt ze niet gevraagd, misschien? Perrette legt uit: "Praktisch gezien is dat niet te doen. We maken hele lange dagen bij NCIS,” zo zegt ze. Maar naast haar rol als Abby is ze nog muzikant, bakker en vrijwilliger bij een dierenasiel, een waterputtenproject en een blijf-van-mijn-lijfhuis. “Dus ik heb mijn handen vol en iets in plaats van NCIS is voor mij geen optie. Ik mag Abby spelen, ik heb al de beste baan in de wereld."
Reageren
14-9Karin Bloemen eindelijk in Beste Zangers10-9NOS viert 50 jaar lokale omroepen6-9Nieuw seizoen De Bouw Maakt Het van start5-9Dit ben ik: Gordon!3-9Heel Holland Bakt eerder terug27-820 jaar Blauw Bloed23-8Nieuw datingprogramma op komst24-11Nieuwe documentaire Charles III16-11Kerstspecial All You Need Is Love15-11Feestelijke programmering Paramount11-11All Against 1 van start op RTL41-11De Frogers: Happy Campers28-10Nieuw programma Olcay Gulsen9-6Comeback van Aukje van Ginneken in GTST8-6Nieuwe Presentatrice voor NL in Beweging1-7Nieuwe presentatie Five Days Inside1-7Weer Kijken Zonder Kopen30-6Wietze de Jager in Robinson30-6Cliffhanger GTST30-6Lubach nog veel vaker te zien5-5Even voorstellen: Raven van Dorst3-5Showcolade flopt3-5Beau gewoon naar zijn werk3-5Kijktip: Haar naam was Sarah30-3Suikerbrood van Lubach