Taaltechnisch lopen we misschien nog een beetje achter op de huidige ontwikkelingen, en daarom kiezen we voor de meer algemene vorm ‘presentator’. Presentator Van Dorst, die voorheen door het leven ging als Ryanne, heeft een nieuwe naam gekozen en heet voortaan Raven.

Deze naam sluit beter aan bij wie Raven is. De gitarist, zanger (algemene woordvorm) en presentator heeft zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken, maar toen die baby was, is gekozen voor een vrouwelijk keurslijfje. En daaruit ontsnapt Van Dorst nu. Want die is geen vrouw, maar ook geen man. Over Raven spreken kan met ‘die, hen of kijk maar’ zegt die zelf.

Maar het gaat om meer dan de man-vrouwverdeling in taal. Raven; “Het draait om maatschappelijk opgelegde genderrollen en schoonheidsidealen, die persoonlijke groei en gelijkwaardigheid belemmeren.” Raven wil het volgende deel van hun leven ingaan zonder hokjesdwang. En dat zal aanpassingen vergen van diens omgeving, maar met een beetje creativiteit, ook in taal, kunnen we een end komen.
Reageren
24-11Nieuwe documentaire Charles III16-11Kerstspecial All You Need Is Love15-11Feestelijke programmering Paramount11-11All Against 1 van start op RTL41-11De Frogers: Happy Campers28-10Nieuw programma Olcay Gulsen9-6Comeback van Aukje van Ginneken in GTST8-6Nieuwe Presentatrice voor NL in Beweging1-7Nieuwe presentatie Five Days Inside1-7Weer Kijken Zonder Kopen30-6Wietze de Jager in Robinson30-6Cliffhanger GTST30-6Lubach nog veel vaker te zien5-5Even voorstellen: Raven van Dorst3-5Showcolade flopt3-5Beau gewoon naar zijn werk3-5Kijktip: Haar naam was Sarah30-3Suikerbrood van Lubach24-2MAFS verrassend en verdrietig24-2Dochtertje Maxime Meiland uit de serie6-2ZML zondag van start31-1Opnames OML van start30-1Splinter krijgt eigen talkshow30-1Big Brotherhuis stroomt leeg9-4Eigen Huis en Tuin stopt